Ιntime News Photo AgencyΆμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και συμφωνία για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από τον Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους.


 «Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία μας για τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο η επιμονή της κυβέρνησης σε αδιέξοδη πολιτική όσο και η επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει τον τόπο σε παρατεταμένη περίοδο τεχνητής πόλωσης. Ιδιαίτερα σε μία στιγμή που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας δεσμευτικής συμφωνίας με τους εταίρους, δεδομένης της πλήρους αποτυχίας του μνημονιακού πρωγράμματος» είπε ο κ. Τσίπρας.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο τόπος χρειάζεται με ομαλό και συνταγμένο τρόπο ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και ισχυρή στήριξη σε εθνικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Αυτο προϋποθέτει τη δυνατότητα ο λαός μας νηφάλια να αποφασίσει».

Και συνέχισε:

«Η επιλογή του κ. Σαμαρά να οδηγήσει τη χώρα σε παρατεταμένη και νοσηρή περίοδο έντασης μέχρι τον Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι επιλογή αποσταθεροποίησης. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να οδηγηθούμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο στη δημοκρατική  διαδικασία. Αυτός ήταν και ο λόγος που επισκεφτήκαμε τον ΠτΔ προκειμένου να απευθύνουμε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να υπάρξει η ύστατη συνεννόηση στα αυτονόητα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ζητούμε την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών πριν από την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους και προκειμένου να διερευνήσουμε την πιθανότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή».
Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες πριν τη συνάντησή τους, ο κ. Παπούλιας είπε στον κ. Τσίπρα ότι επιβάλλεται η στοιχειώδης συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και το ελάχιστο της συναίνεσης στα ζητήματα της οικονομίας και στα διεθνή προβλήματα της χώρας και πρόσθεσε:

«Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν» τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Εξάλλου, o Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. «Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει».

Πηγή://newpost.gr/