Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης: ΣΥΡΙΖΑ 23,7% - ΝΔ 18,8%

dhmoskophsh-prin-kai-meta-thn-pshfo-empistosynhs-shmadia-kampshs-kai-ston-syrizaΔημοσκόπηση πριν και μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, στην οποία καταγράφονται σημάδια κάμψης και στον ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούν τα «Παραπολιτικά», που κυκλοφορούν αυτό το Σάββατο. Σύμφωνα με το γκάλοπ της εφημερίδας, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την υπεροχή, αλλά ανακόπτεται η δυναμική του και υποχωρεί το σενάριο της αυτοδυναμίας. 


Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της Νέας Δημοκρατίας. Το Ποτάμι καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,1% και ακολουθούν το  ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Από 3,4 % λαμβάνουν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ποσοστό 2% λαμβάνει ο ΛΑΟΣ. 
Ακόμη, 9,2% απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, 17,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι η «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν «Δεν θα ψηφίσω».
Στο ερώτημα «αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι των 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και 9% που απαντούν ΔΞ/ΔΑ.
Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν».

Πηγή :newspost.gr