Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Την έξοδο από την κρίση προανήγγειλε για ακόμη μία φορά ο Α. Σαμαράς


Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των «stress tests» των ελληνικών τραπεζών, εξέφρασε  ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση επανέλαβε τα περί νέας Ελλάδας και του τέλους της κρίσης.

Όπως είπε, « Τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον, βήμα- βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση. Έτσι μόνον δημιουργείται μια νέα Ελλάδα και υπερήφανη και οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη. Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να την ανακόψει κανείς».


Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Νωρίτερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πανευρωπαϊκών τεστ αντοχής (stress tests) που πραγματοποίησε η ΕΚΤ σε συνεργασία με την EBA. Από τις ελληνικές τράπεζες, η Αlpha Bank πέρασε με επιτυχία τα τεστ καθώς συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των 105 τραπεζών, ενώ οι υπόλοιπες τρείς τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική και Εurobank) παρόλο που βρίσκονται στη δεύτερη ομάδα, περνούν τα τεστ με αστερίσκους.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο Dow Jones Newswires, με δημοσίευμά του χαρακτηρίζει αποτυχημένα τα αποτελέσματα των «stress tests» τριών ελληνικών τραπεζών, για τις οποίες προέκυψαν κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 8,7 δισ. ευρώ συνολικά.

Πηγή: τοΠΟΝΤΙΚΙ