Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας: Τρόμος στην Ευρώπη για την Ελλάδα

Τρόμος στην Ευρώπη για την Ελλάδα
Τα μαντρόσκυλα της τρόικας γαύγισαν τις τελευταίες μέρες μέσω των Αγορών για να τρομάξουμε και μην τολμήσουμε πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Αλλά όταν τα πράγματα έγινα πολύ σκούρα από χθες έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλη τους και άρχισαν να γλείφουν την Ελλάδα με αλλεπάλληλες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικα ότι η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας. 


Και όλα αυτά γιατί διαπιστώσανε πόσο επικίνδυνο είναι για την Ευρώπη ένα εξελισσόμενο γεγονός επιστροφής της χώρας μας στα επίπεδα του 2011 και 2012 με τα ελληνικά spreads στα ουράνια και τα κρατικά ομόλογα για χαρτιά τουαλέτας.
Ξαφνικά στα διάφορα κέντρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Βρυξέλλες διαπίστωσαν με τρόμο ότι ολόκληρο το οικονομικό οικοδόμημα της Ευρώπης κλυδωνίζεται από το ανηλεές σφυροκόπημα της χώρας μας από τις Αγορές και τους κερδοσκόπους.
Και αμέσως έκαναν πίσω αποκαλύπτοντας όμως με τον πανικό τους ποια δύναμη δεν χρησιμοποίησε ποτέ οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια: τη δύναμη της απειλής από την πλευρά της Ελλάδας όχι για αποχώρηση από την Ευρωζώνη αλλά για μία ολοφάνερη αδυναμία της χώρας μας να υλοποιήσει όλα αυτά τα σκληρά και τελικά αντιαναπτυξιακά μέτρα που μας επιβάλλει η τρόικα.
Ένα «όχι» επιτέλους και όλα αυτά τα ληστρικά μέτρα που μας έχουν επιβάλλει τα εντελώς αρνητικά για οποιαδήποτε ανάπτυξη ή για επενδύσεις ώστε να σηκώσουμε λίγο το κεφάλι σαν χώρα και να πάρουμε μια ανάσα.
Έστω ένα «όχι» με ότι επακόλουθο θα είχε αυτό το «όχι», ένα «όχι» όμως που θα τους ανάγκαζε να αλλάξουν την αντίληψη που έχουν για την Ελλάδα «χτυπάτε τους, αυτοί αντέχουν».
Τουλάχιστον έστω και τώρα όπου όλα πάλι παίζονται κορώνα γράμματα για την Ελλάδα. τώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατάλαβαν επιτέλους ότι το χτύπημα της Ελλάδας από τις αγορές και τα παγκόσμια κοράκια του κέρδους αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έστω τώρα την τελευταία στιγμή ας πει ένα «όχι» η κυβέρνησή μας στο νέο μεταμφιεσμένο μνημόνιο που μας ετοιμάζουν.
Πηγή : newsbomb.gr