Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΤΕΕ : Παρουσίαση της μελέτης για την πραγματική αξία του Ελληνικού, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στις 12 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

Το ΤΕΕ διοργανώνει ειδική εκδήλωση,με θέμα: «Παρουσίαση της Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (ΜΠΕΑ)». Στην πρόσκληση που απευθύνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους πολίτες, ενώ στην διάρκεια της θα αναπτυχθούν παρεμβάσεις, με στόχο την ύπαρξη ενός πραγματικού διαλόγου, που υπερασπίζεται τη διαφάνεια και συμβάλλει στη διαμόρφωση των κατευθύνσεων για το ξεπέρασμα της κρίσης με την κοινωνία ενεργή, συμμέτοχη και πληροφορημένη.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από την Ομάδα των Ειδικών Επιστημόνων του ΤΕΕ, θα αναπτυχθεί το μοντέλο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του ΜΠΕΑ και η μεθοδολογία αξιολόγησης του. Έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των συναρμοδίων υπουργείων, δικαστικών αρχών, κρατικών φορέων με αντικείμενο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων και συλλογικοτήτων πολιτών. 

Τονίζεται ακόμη ότι: Η παρουσίαση του συνόλου των δεδομένων της Μελέτης του ΤΕΕ, που τεκμηριώνει την πραγματική αξία του Ελληνικού, στοιχειοθετώντας ένα ακλόνητο νέο δεδομένο για τη σύγκριση και αξιολόγηση των όρων και προϋποθέσεων παραχώρησης για 99 χρόνια των 6.204 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των 3,5 χιλιομέτρων της παραλίας του Αγίου Κοσμά από το ΤΑΙΠΕΔ, εκπληρώνει σχετική δημόσια δέσμευση, που έχει αναλάβει το ΤΕΕ, ενώ αποτελεί την ελάχιστη προσφορά του ΤΕΕ και τον νέο τρόπο υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος, που όφειλαν να παρουσιάσουν οι αρμόδιοι δημόσιοι Φορείς, πριν την όποια διαγωνιστική διαδικασία.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους πολίτες και θα γίνει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στις 12 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος).

Πηγή  tee.gr