to-politiko-systhma-exei-xreos-na-kseskepasei-toys-biastes-ths-ellhnikh-oikonomiasΣτην σύγχρονη Ελλάδα όπου η χώρα και ο κάθε Πολίτης ξεχωριστά βιώνουν το δράμα των συνεπειών από το δυσβάσταχτο βάρος του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν Έλληνες που αφού κερδοσκόπησαν ασελγώντας πάνω στην λαμπερή αλλά ταυτόχρονα εξόχως προκλητική Ελλάδα του «ένδοξου» Χρηματιστηρίου, των πανάκριβων Ολυμπιακών Αγώνων και του πανάκριβου φυσικού αερίου, δεν δίστασαν να ασελγήσουν και πάνω στην μουντή και σεμνή Ελλάδα της κρίσης εξάγοντας την κρίσιμη αυτή

περίοδο τα λάφυρα της κερδοσκοπίας τους σε Τράπεζες του εξωτερικού επιτείνοντας τις συνέπειες της κρίσης σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση.  
Χρέος της κυβέρνησης  είναι να ανακτήσει τα λάφυρα και να βγάλει τις κουκούλες από τα πρόσωπα αυτά τα οποία να παραδώσει χωρίς καθυστέρηση, στις αρμόδιες Αρχές της χώρας και στην χλεύη της κοινωνίας. Αυτό εξ’ άλλου το έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς. 
Ο θεσμικός ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να πιέζει την κυβέρνηση να επιτελέσει το χρέος της και όχι να κρύβεται πίσω από μια φλύαρη ρητορική χωρίς νόημα και περιεχόμενο. 
Χρέος των δημοσιογράφων είναι να πιέζουν και τους δυο θεσμικούς παράγοντες με σκοπό και στόχο να επιτελέσουν αμφότεροι το χρέος τους και να ενημερώσουν τους πολίτες για τις πράξεις και τις όποιες παραλείψεις. 
Στο έγκριτο και πάντα καλά πληροφορημένο ΒΗΜΑ ON LINE διάβασα προχθές ότι την περίοδο 2010-2013 κάποιος πελάτης της Εθνικής Τράπεζας ονόματι Μακρής Νικόλαος ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό ύψους 235 εκατομμυρίων δολαρίων εξήγαγε το ποσό αυτό σε τράπεζα του εξωτερικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκριτου συναδέλφου ο κος Μακρής είναι ανύπαρκτο πρόσωπο πίσω από το οποίο ευλόγως πιθανολογείται ότι κρύβεται κάποιος από τους βιαστές της χώρας.  
Το NEWPOST εδώ και κάποιους μήνες ερευνά την υπόθεση γνωστού μεγαλομεσάζοντα ο  οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ βαρύνεται με φόρους και πρόστιμα που φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία του ρεπορτάζ και οι πληροφορίες ετέθησαν υπ’ όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη οι οποίοι δεν διέψευσαν μεν το ρεπορτάζ αλλά δήλωσαν αναρμόδιοι για να δώσουν στοιχεία για την εξέλιξη της διαδικασίας είσπραξης των χρημάτων επικαλούμενοι το απόρρητο της διαδικασίας και την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων του ύποπτου μεσάζοντα!!!  
Υπενθυμίζουμε οτι ο Αντώνης Σαμαράς -όπως ήδη αναφέρθηκε- έχει ξεκαθαρίσει την θέση του με τον ποιο έντιμο και ξεκάθαρο τρόπο. Καμία ανοχή σε φαινόμενα διαπλοκής!!! Συνεπώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν χρέος  να πουν στον κόσμο ποιος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Μακρής αλλά  και ποιος είναι ο μεγαλομεσάζων των δισεκατομμυρίων. Η επόμενη κίνηση είναι να μάθουμε τι σκέφτονται οι αρμόδιοι παράγοντες  ώστε να ανακτήσει το κράτος τα χρήματα που εκλάπησαν και να απαλλαγεί η κοινωνία μας  από βιαστές που δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.  
Κύριοι της αντιπολίτευσης γνωρίζετε τα όσα ακούγονται και λέγονται. Γιατί σιωπάτε άραγε; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει ώστε να πιέσετε τους κρατικούς μηχανισμούς να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία όπως άλλωστε πράξατε με το πρόστιμο της Mercedes και της BMW. Θα προφασιστείτε και θα επιμείνετε  στην τακτική της αποφυγής του δημοσίου ελέγχου με την ψευδεπίγραφη επίκληση της ανάγκης προστασίας των προσωπικών δεδομένων.  
Το πολιτικό σύστημα-χωρίς να εξαιρείται κανένας- εάν παραμείνει τότε να είστε σίγουροι ότι βοηθάτε τα μέγιστα στην εδραίωση της πεποίθησης του λαού μας ότι κανένας  δεν έχει τη  πρόθεση να ξεσκεπάσει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από δύσοσμες υποθέσεις και ότι η αντιπολίτευση περιμένει να γίνει Κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί και αυτή με την σειρά της την σχέση της με τους βιαστές της χώρας.